مشاوره ازدواج و خانواده کودک و نوجوان

مشاوره ازدواج و خانواده کودک و نوجوان

سایت تخصصی مشاوره روانشناسی و روانپزشکی با هزاران مطلب مفیدو آموزنده
مشاوره ازدواج و خانواده کودک و نوجوان

مشاوره ازدواج و خانواده کودک و نوجوان

سایت تخصصی مشاوره روانشناسی و روانپزشکی با هزاران مطلب مفیدو آموزنده

فواید سواد در دوران سالمندی!



سواد علیه مسمومیت: اگر سالمند به ابزار سواد مجهز باشد، نیاز نیست به دنبال کسی باشد تا در کهنسالی داروهایش را به او بخوراند. کافی است سالمند جعبه‌ای چندخانه‌ای مهیا کند و در هر خانه، یکی از داروهایی که در طول روز یا هفته مصرف می‌کند، قرار دهد و نحوه مصرفش را روی آن بنویسد و این جعبه را هفته‌ای یک بار با قرص‌های جیره آن هفته پر کند. او می‌تواند تاریخ مصرف اجناس را نیز بخواند و از مصرف قرص‌ها، دارو‌ها و اجناس مصرفی که تاریخ مصرف آن گذشته اجتناب کند و جلوی خیلی از مسمومیت‌ها را بگیرد.



سواد علیه کمبود حافظه


سواد داشتن باعث می‌شود سالمند از مطالعه مستمر بهره‌مند شود و هر چقدر که مطالعه شخص ادامه یابد، احتمال کم شدن حافظه کاهش پیدا می‌کند.

سواد علیه زوال عقل

بیماری آلزایمر که یکی از بیماری‌های شایع سالمندی است، با مهارت‌هایی مثل حل جدول، دیرتر به سراغ سالمندان می‌آید و اگر دچار این بیماری شوند، براحتی می‌توانند در مراحل اولیه با استفاده از یک دفتر یادداشت، تمام پیام‌های خود را از جمله داروهایی که باید در طول روز استفاده کنند، در آن یادداشت کنند تا از این طریق از افت حافظه رنج نبرند.

سواد و پیوندهای اجتماعی

از طریق سواد، سالمند می‌تواند در همان خانه خود از ارتباط با سایرین لذت ببرد. برای استفاده از اینترنت و خدمات پست اینترنتی و حتی ارسال پیام‌های متنی تلفن همراه، سالمند نیاز دارد که باسواد باشد.

مجهز بودن به سواد، باعث می‌شود انسان دامنه واژگانش را گسترش بدهد و بتواند خاطرات خود را بنویسد. کسی چه می‌داند، شاید خاطرات شما اثری ادبی و ماندگار شود که بیش از تمام میراثتان عمر کند



سالمند باسواد با آموزش اندکی می‌تواند با گروه‌هایی دوست شود، وبلاگی برای خود داشته باشد و خاطراتش را در آن بنویسد. می‌تواند سفارش کالاهای مورد نیازش را بدهد و آنها را در منزل خود تحویل بگیرد. او می‌تواند با مطالعه در جریان تحولات قرار بگیرد و خیلی بیش از یک سالمند بیسواد با دنیای خارج تعامل داشته باشد. نوه‌هایش را در اینترنت ببیند و برای بچه‌هایش نامه بدهد، حتی اگر در یک شهر یا کشور دیگر به سر ببرند.

سواد و آفرینش‌های ادبی



با سواد هیچ وقت تنها و بی‌حوصله نمی‌شوید.سالمندی را می‌شناختم که مرتب جدیدترین کتاب‌های پرخواننده را می‌گرفت و تنها زندگی می‌کرد و هیچ وقت از تنهایی شکایتی نداشت. در حالی که بیش از 5 کلاس سواد نداشت، رمان‌هایی را می‌خواند که کمتر جوانی حوصله خواندن آن را دارد. او عضو یک کتابخانه بود و گنجینه‌ای از داستان و ماجرا در ذهن داشت.

مجهز بودن به سواد، باعث می‌شود انسان دامنه واژگانش را گسترش بدهد و بتواند خاطرات خود را بنویسد. کسی چه می‌داند، شاید خاطرات شما اثری ادبی و ماندگار شود که بیش از تمام میراثتان عمر کند.

سواد و اعتماد به نفس


سواد می‌تواند به سالمند احساس اعتماد به نفس و کنترل ببخشد. یک سالمند باسواد می‌تواند در مورد وضعیتی که دارد، مطالعه کند. درمورد کسانی که توسط کانون‌های غیرانتفاعی و غیردولتی یا مراکز دولتی از سالمندان حمایت می‌کنند، اطلاعات کسب کند و اطلاعات خود را در مورد آنچه نیاز دارد، بالا ببرد و به این ترتیب افزایش اعتماد به نفس او را به احساس کنترل بیشتری می‌رساند.


سواد و امکان اشتغال

بسیاری از سالمندان پس از بازنشستگی نیاز به کار کردن پیدا می‌کنند. در این عرصه،سالمندانی که باسواد باشند گوی رقابت را از سایرین می‌ربایند و وضع اقتصادی بهتری پیدا می‌کنند.

با توجه به نقش مهم و ارزنده‌ای که سواد می‌تواند در زندگی یک سالمند داشته باشد، به نظر می‌رسد برنامه‌ریزی برای گسترش سوادآموزی سالمندان و توجیه کسانی که در میانسالی قرار دارند، برای آموختن سواد، خواندن و نوشتن و کاربردی کردن این مهارت می‌تواند سالمندان را بدون صرف سرمایه‌ای هنگفت در سطح رفاهی بالاتری قرار دهد و زندگی را برایشان ساده‌تر و شیرین‌تر نماید.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.