مشاوره ازدواج و خانواده کودک و نوجوان

مشاوره ازدواج و خانواده کودک و نوجوان

سایت تخصصی مشاوره روانشناسی و روانپزشکی با هزاران مطلب مفیدو آموزنده
مشاوره ازدواج و خانواده کودک و نوجوان

مشاوره ازدواج و خانواده کودک و نوجوان

سایت تخصصی مشاوره روانشناسی و روانپزشکی با هزاران مطلب مفیدو آموزنده

6 مهارت برای ایجاد تمدد اعصاب در فرزندان


با نزدیک شدن به فصل امتحانات، تحمل فشارهای ناشی از درس و مدرسه و آزمون های متعدد، ارتباط با هم کلاسی هایی با خصوصیاتی متفاوت، فرزندان را هر روز با حجم زیادی از استرس مواجه می سازد.
آموزش روش های آرام سازی و مدیریت استرس، می تواند در همه ابعاد زندگی برای فرزندتان مفید و مؤثر باشد. روش های زیادی در این رابطه وجود دارد و برای هر کودک بنا به شخصیت منحصر به فردی که دارد؛ یکی از این راهکارها نسبت به سایر روش ها مفیدتر خواهد بود. سعی کنید با آموزش یک یا دو روش شروع کنید و به مرور زمان آموزش روش ها را افزایش دهید.
در ادامه مطلب به 6 مهارت برای مدیریت استرس در فرزندان می پردازیم:
1) تنفس عمیق: دم و بازدم عمیق، یک روش مؤثر برای کند کردن طبیعی واکنش بدن به استرس است. با این روش ضربان قلب و فشار خون کاهش می یابد و باعث ایجاد حس خود کنترلی در فرزند می شود. به کودک یاد بدهید هوا را از بینی به داخل ریه فرو ببرد، برای چند لحظه نگه دارد و به آرامی به صورت بازدم از دهان رها سازد.

2)تمرکز روی ماهیچه ها: این روش با انقباض و شل کردن ماهیچه های متفاوت بدن همراه است؛ برای صورت از فرزندتان بخواهید بینی و پیشانی خود را منقبض کند، درست مانند این که بوی بدی را استشمام می کند. سپس بخواهید عضلات صورت را به حالت اول باز گرداند این کار را باید 3 مرتبه انجام دهد. برای دست ها و بازوها از وی بخواهید دست ها و بازوهایش را به بالای سرش تا آن جا که می تواند کشش دهد، سپس دست ها را خیلی شل پایین آورد و رها کند. این کار را 3 مرتبه انجام دهد. درباره دست ها و انگشت ها، از فرزندتان بخواهید تصور کند؛ پرتقالی را در یک دست خود گرفته است و تا آن جا که می تواند آن را فشار بدهد سپس دست و بازویش را شل کند.3مرتبه این عمل را تکرار کند و سپس با دست دیگرش این تمرین را انجام دهد. برای شکم هم از کودک بخواهید روی زمین دراز بکشد و برای چند لحظه ماهیچه های شکم را منقبض کند. سپس ماهیچه ها را شل و برای چند لحظه استراحت کند.3 بار این حرکت را تکرار کند و بعد این روش را درحالی که ایستاده است؛ انجام دهد. اما برای پاها از وی بخواهید انگشتان شست پاهایش را روی زمین، فشار دهد و سپس انگشتان شست را شل کند. این حرکت را هم باید 3 مرتبه تکرارکند.

3) تصویرسازی: تصویر سازی؛ با عنوان شبیه سازی بصری هم شناخته می شود. در این روش، از تخیل، برای کاهش سرعت ذهن به منظور تخلیه افکار منفی و نگرانی های فرزند استفاده می شود. این روش بعد از تمرین شل کردن ماهیچه ها کاربرد بهتری دارد. به این ترتیب ابتدا ماهیچه ها و سپس مغز آرام می گیرد. از فرزندتان بخواهید رنگی را در ذهنش مجسم کند که به وی احساس آرامش و امنیت می دهد. از او بخواهید چشمانش را ببندد و با هر دم و بازدم رنگ مورد نظر را ببیند و با تمام وجودش احساس کند. این تمرین را تا زمانی که به آرامش برسد، باید تکرارکند.

4) خندیدن: برای فرزندتان جوک بگویید. نوبتی برای هم شکلک های بامزه بسازید. با هم کارتون های خنده دار ببینید و به همراه فرزندتان با صدای بلند بخندید.

5) فرمول1+3+10: به فرزندتان بیاموزید؛ وقتی در شرایط استرس زا قرا ر می گیرد، این فرمول را در ذهنش ببیند. 1 نماد این است که لحظه ای درنگ کند و به خودش بگوید آرام باش؛ 3 یعنی 3 نفس عمیق بکشد و 10 به این معنی است که در ذهنش تا 10بشمرد. این فرمول را می تواند روی کاغذ بنویسد و در اتاقش نصب کند. به طور کلی این فرمول به فرزندتان می گوید؛ آرام باش، 3نفس عمیق بکش و تا 10 بشمار.

6) در آغوش گرفتن فرزند: فرزند تان را در آغوش بگیرید. این کار باعث کاهش فشار خون و هورمون های منجر به ایجاد استرس می شود. بسیاری ازاین روش ها که به آن ها اشاره شد، برای هر سنی مفید است. بهتر است شما هم این روش ها را به همراه فرزندتان انجام دهید. مطمئناً آرامش بیشتر شما در روند کاهش استرس فرزندتان موثرتر خواهد بود.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.